Hvalpe



Her finder du de relevante og opdaterede hvalpelister over Jack Russell Terriere hos hhv. Dansk Terrier Klub (DTK) og Dansk Kennel Klub (DKK).
DKK's link tager dig direkte ind på siden med Jack Russell Terrier hvalpe. På DTK's side skal du vælge Jack Russell Terrieren i drop down menuen.

Det anbefales at man ALTID sætter sig grundigt ind i den race man har kastet sin kærlighed på - det gælder også Jack Russell Terrieren.
Læs derfor også raceportrættet om Jack Russell Terrieren - du finder det i topmenuen. Du kan også læse mere om Jack Russlen i drop down menuen under menupunktet "Om Racen".


Hvalpeliste DTK:  Klik her

Hvalpeliste DKK:  Klik her




8 punkter du skal tænke over inden du køber hvalp!

 

 

1. Hvalpen skal være mindst otte uger før den må sælges.

I Danmark har det været et lovkrav siden 1993. De første otte uger af hvalpens liv har den brug for den stimulering og prægning, som tæven kan give. Det er afgørende for hvalpens videre mentale udvikling, at den tilbringer de først otte uger sammen med hende.

2. Tjek at hvalpen er registreret i Dansk Kennel Klub.

Det har været et lovkrav siden 1993, at hvalpe skal registreres, inden den er otte uger gammel. Årsagen er, at ejeren til enhver tid skal kunne spores, hvis hunden gør skade på dyr, mennesker eller ejendom. Derudover er det muligt at finde frem til ejeren, hvis hunden bliver væk fra ejeren.

3. Hvalpen skal være vaccineret og sundhedsundersøgt af en autoriseret dyrlæge.

Det er vigtigt, at hvalpen er sundhedsundersøgt af en dyrlæge, inden du overtager den. Derved er du rimelig sikker på, at hundens almene sundhedstilstand er i orden. Der følger som udgangspunkt en sundhedsbog med fra dyrlægen, som du kan se hos opdrætteren inden købet. Typisk får opdrætteren hvalpene sundhedschecket i 7 ugers alderen.

4. Sørg for at se hvalpens mor og hvalpen sammen med hende.

Du skal altid insistere på at se hvalpen sammen med dens mor og ikke falde for forklaringer om, at hun er stresset, hos dyrlæge, eller ikke lige er hjemme. Hvis opdrætteren er troværdig, vil du altid kunne få lov at se tæven. Hvalpe, som er ulovlige i landet eller opdrættet hos ulovlige hvalpefabrikker, kan være fjernet fra tæven for tidligt og solgt fra forskellige adresser. Støt ikke disse opdræt.

5. Sørg for at se hvor hvalpen er vokset op.

Besøg opdrætter flere gange, så du kan danne dig et indtryk af, hvor og hvordan hvalpens opvækst har været. Socialisering og prægning starter tidligt i hvalpens liv, og derfor er det også vigtigt, at opdrætter tidligt i hvalpens liv giver den de bedste forudsætninger med i bagagen til den nye ejer.

6. Tjek at hunden er vant til og tryg ved mennesker. 

Hvalpen skal være nysgerrig og opsøgende, når du ser den hos opdrætter. Er den sky og bange for mennesker, kan det tyde på, at den er opvokset isoleret og med et minimum af menneskekontakt. Det er opdrætters opgave at sørge for at hvalpen møder forskellige mennesker og bliver socialiseret i de første otte uger af dens liv.

7. Køb aldrig en hvalp hos en opdrætter, du ikke er tryg ved.

Det er altid opdrætters største opgave at sørge for, at hvalpen kommer ud til den rigtige hjem, hvor den får de bedste forudsætninger for et godt liv med den rigtige stimulering, både fysisk og mentalt. Det er en stor opgave at have en hund, og hvis det virker som om, at opdrætter mere er interesseret i at presse dig til at købe hvalpen end at klæde dig godt på til et liv med hund, skal du finde en anden opdrætter at købe hvalpen hos. Du skal altid have en købskontrakt fra DKK i forbindelse med handlen, så du har dokumentation på, hvad du har købt.

8. Kontakt politiet eller Dyrenes Beskyttelse

Hvis du har mistanke om, at der foregår noget ulovligt, eller der er hunde, som bliver vanrøgtet eller ikke har det godt, skal du reagere på det. Kontakt politiet, eller ring til Dyrenes Vagtcentral på 1812, hvor du også kan være anonym.